Loading color scheme

nav@navionika.com | 02098, Україна, Київ, пр-т Тичини, 4

Технологія SatIQ від Garmin: довший час роботи батареї зі збереженням точності відстеження

Перегляди: 857
Компанія Garmin добре орієнтується в питаннях навігації та відстеження. Портативні GPS-навігатори Garmin були вірними супутниками шукачів пригод протягом десятиліть, і ми пропонуємо надійні пристрої для відстеження майже для будь-якої активності. Але якщо ви часто використовуєте технологію відстеження, ви знаєте, що важливо вибрати правильний супутниковий режим для вашого середовища. За умов відкритого неба вам може знадобитися лише режим GPS. У каньйоні чи в місті між високими хмарочосами вам доведеться «підняти ставки», наприклад, увімкнути всі супутникові системи та багатосмугові частоти разом, щоб точно визначити, де ви знаходитесь і куди вам потрібно йти.

Технологія SatIQ від Garmin

І тут на допомогу приходить технологія Garmin SatIQ™. Вважайте її своїм особистим навігаційним помічником — вона працює у фоновому режимі вашого сумісного пристрою, щоб визначити, який супутниковий режим краще підійде для вашої місцевості. SatIQ™ забезпечить точність багатосмугової технології Garmin, а також тривалий заряд батареї, чим славляться смартгодинники Garmin. Нижче інженер Garmin, Бен Коллінз (Ben Collins), відповідає на кілька запитань про технології GPS.

Що таке SatIQ?

SatIQ подовжує час роботи акумулятора, забезпечуючи при цьому точність багатосмугової технології GPS під час вашої активності. Вона працює у фоновому режимі, автоматично вибираючи правильний супутниковий режим для вашого середовища.

Як працює SatIQ?

Підбір налаштувань супутника, потрібних для отримання точного положення від пристрою GNSS, залежить від середовища. Просто неба режим «Лише GPS» може забезпечити такий самий рівень точності, як і режим «Усі супутникові системи + багатосмуговий». У каньйоні або між високими будівлями чіп повинен підключатися до всіх доступних супутників і діапазонів частот, щоб забезпечити високу точність. Це супроводжується значним розрядом акумулятора. Наприклад, смартгодинник fēnix® 7X Solar Sapphire може працювати від батареї до 63 годин у режимі «Усі супутникові системи». Якщо змінити налаштування супутника на «Усі супутникові системи + багатосмуговий», час роботи зменшиться до 36 годин, тоді як у режимі «Лише GPS» досягне до 89 годин.

До появи функції SatIQ користувачеві доводилося заздалегідь вибирати, які налаштування використовувати для певного заняття, але буває важко зрозуміти, який режим потрібен. Мало того, якщо потрібен був багатосмуговий режим лише на короткий проміжок часу під час пробіжки, доводилося вибирати між поганим позиціюванням у конкретному місці або жертвувати більшим розрядом акумулятора протягом усього заняття. SatIQ дозволяє пристрою перемикатися між режимами в реальному часі в залежності від місцевості. Це означає кращий час роботи батареї в режимі «Всі супутникові системи + багатосмуговий» у режимі автоматичного вибору.

У чому різниця між багатосмуговим GNSS і режимом GPS із меншою потужністю?

Є дві основні відмінності. Перша — кількість супутників, до яких підключається пристрій. У режимі «Лише GPS» пристрій підключається тільки до супутникової системи GPS, яка є всього однією з багатьох супутникових систем GNSS. У режимі «Усі супутникові системи» пристрій також може підключатися до інших систем. Друга — діапазон частот, до якого підключається годинник. У режимах «Лише GPS» або «Усі супутникові системи» годинник виявляє супутники лише на одній частоті. Це подовжує час роботи батареї, але може виникнути помилка за наявності щільного покриву дерев або високих сигналовідбиваючих об’єктів, як-от будівлі чи скелі.

Багатосмуговий режим використовує більше ніж одну частоту, що споживає більше енергії, але дозволяє годиннику відфільтровувати помилки.

Чи знатимуть користувачі, коли їхній пристрій використовує багатосмугову GNSS або GPS із низьким споживанням енергії? Чи SatIQ тихо перемикатиметься у фоновому режимі?

SatIQ тихо перемикатиме налаштування. Ви встановлюєте його та дозволяєте годиннику виконувати свою роботу, у цей час спокійно насолоджуючись пригодами на відкритому повітрі.

Якими пристроями підтримується SatIQ?

Це буде доступно для пристроїв із підтримкою багатосмугової технології, зокрема для серії fēnix® 7 Sapphire, Forerunner® 255, Forerunner® 255 Music, Forerunner® 955, epix™ (Gen 2) Sapphire та Enduro™ 2.

Я вже маю технологію GPS. Чому я повинен оновити пристрій до SatIQ?

Якщо ви живете в міському середовищі з хмарочосами або проводите багато часу в горах, ви побачите значну різницю в точності ваших записів та лише мінімальний вплив на час автономної роботи порівняно з режимом «Усі системи». Навіть якщо ви не проводите багато часу в місцях, де точність супутників обмежена, SatIQ потурбується про це замість вас. Ви їдете у відпустку до Великого Каньйону, а годинник відстежуватиме кожне перемикання без необхідності змінювати налаштування, які ви використовуєте вдома.

Скільки часу роботи батареї заощаджує SatIQ?

Під час ретельного тестування ми виявили, що багатосмуговий режим використовується лише близько 15% часу під час заняття. Це означає, що без увімкнення багатосмугового режиму 15% вашого маршруту можуть мати низьку точність, але без SatIQ виправити це було б серйозним ударом по часу автономної роботи. Завдяки SatIQ ви отримуєте точність майже в 100% випадків і лише в 15% випадків (за таких умов) значно впливаєте на заряд акумулятора.